Guide til montering af gardinskinner

Guide til montering af gardinskinner

Når man køber gardinskinner hos os, efter egne mål og med en eventuel bukning, får man dem sendt lige til døren. Derfra skal man så selv sætte gardinskinnerne op, og her kommer der en guide til hvordan du kan gøre dette. Vi har mange forskellige typer af gardinstænger, så find det punkt der passer til din købte gardinskinne. 

Afstand mellem gardinskinne beslagene

Fælles for alle gardinskinner er at når man skal montere gardinskinnen sættes loftbeslagene eller vægbeslagene i udgangspunkt med ca. 50 cm mellemrum. Der kan dog være steder hvor dette ikke går op og man kan vælge at have lidt mere eller mindre mellemrum. Mellemrummet mellem beslagene skal desuden også vurderes efter hvor tungt gardineren er. Desuden kan der i gamle bygninger og huse være steder hvor skruerne ikke har noget at få fat i eller ganske lidt, og her vil det i nogen tilfælde være en nødvendighed med mindre mellemrum og flere beslag for at vægten fordeles rundt på skuerne.

Montering af gardinskinne på væg

Alle gardinskinnerne her på hjemmesiden kommer som udgangspunkt med loftbeslag. Ønsker man at gardinskinnen skal sættes på vægen tilkøbes vægbeslaget og vægbeslags skjulere. Når du skal monter gardinerne på vægbeslag, skrues loftbeslaget direkte op på vægbeslaget i stedet for direkte op i loftet. 

Find vægbeslag til gardinskinner her og vægbeslagsskjulere 

Vægbeslag til opsætning af gardinskinner

Montering af 502 klassisk gardinskinne på loft

Når du køber vores klassiske gardinskinne 520, kommer den komplet med alt hvad du skal bruge for at montere den i loftet, med undtagelse af skruer. Som du kan se på billede her under, er monteringen af 520 gardinskinnen super enkel. Loftbeslaget sættes på den øverste del af gardinskinnen og skrues derfra direkte op i loftet. Ved denne gardinskinne kan man desuden skrue beslaget og gardinskinnen direkte i vægen hvis dette ønskes. Ønsker man at gardinskinnen her skal være ud fra vægen og tilkøber vægbeslag, skal skruen her blot sættes fast til vægbeslaget istedet for loftet.

Find alle vores 520 gardinskinner her

 

Guide til opsætning af en klassisk gardinskinne

 

Montering af gardinskinne 2001 på loft 

Ved opsætningen af gardinskinnen 2001 kører gliderne i nederste rum, mens loftbeslaget sættes i det øverste. Som vist på billede her under, skal man ved montering af gardinskinnen blot skrue loftbeslaget op i loftet, efter man har samlet gardinskinnen og loftbeslaget.  

Se hele vores udvalg af 2001 gardinskinner her

Gardinskinne montering af 2001

 

Montering af gardinstang 2005 på loft

Monteringen af 2005 gardinstang er super enkel med dette smarte loftbeslag til gardinskinnen. Loftbeslaget her sættes fast direkte i loftet, hele vejen hen hvor gardinstangen skal være for med det lille håndtag i bunden kan man sætte gardinskinnen op, rette den til og sætte den fast ganske enke.

Når det lille håndtage på loftbeslaget vender ned af, betyder det at den er åben, og gardinskinnen kan derfor rykkes rundt og sættes på. Når håndtaget så er vandret, er den låst og gardinskinnen rykker sig ingen vegne. Nemt og ganske enkelt at håndtere. 

Gå på opdagelse i de mange farver du kan få 2005 gardinstangen i her

Montering af gardinstang 2005

 

Montering af 5001 rumdeler gardinskinne på loft 

Rumdeler gardinskinnen er super flot og god til at bruge, når gardiner deler et rum op. Når du skal montere 5001 gardinskinnen, skal du starte med at sætte loftbeslaget fast på gardinskinnen. Hvis du border for i loftet, skal du derfor være opmærksom på at måle af ens på hullerne der bordes i loftet og beslagene på gardinskinnen. Når hullerne er bordet og beslagene er sat fast på gardinskinnen, sættes gardinskinnen blot op til hullerne og skues fast. 

Køb 5001 gardinstang her 

Montering af 5001 gardinskinne

Få det fulde overblik over alle vores gardinskinner her

Hel og lykke med dine gardiner - Silje 

Tilbage til blog