Gardiner syet med wavebånd

Hmm - hvad skal man vælge, wavebånd eller rynkebånd?

hmm hvad skal man vælge, wavebånd eller rynkebånd?

Skal du til at sy dine egne gardiner, men er i tvivl om hvilket slags bånd du skal bruge? Det kan være svært at gennemskue forskellen, men faktisk har båndet en stor betydning for hvordan gardinet hænger og falder. 

Her på Metervarer-Shoppen tilbyder vi flere forskellige bånd, heriblandt wavebånd og rynkebånd, i sort og hvid, bred og smal. Men hvad er egentlig forskellen? 

Nu skal du se, vi tilbyder jo som sagt wave bånd, både i gennemsigtig og sort. Wave båndet giver et flot bølget fald, og alt efter hvor stor en "bølge" man ønsker findes der glidere med henholdsvis 6 eller 8 cm mellemrum. 

Et gardin der er syet med wave-bånd, ser ud som på billede her under. Her er gardinerne sat tæt sammen, og når gardinet trækkes helt ud, giver det stører bølger. Wave-båndet er super flot og passer perfekt ind i det moderne hjem. 

Billede af gardiner syet med wave-båndBillede af gardiner syet med wave-bånd

Selve båndet ser ud som på billederne her under og vi tilbyder her på metervarer-shoppen wave bånd i både sort og som gennemsigtig.

Gennemsigtigt wave båndSort wave bånd

Når man syer med wave-bånd skal der også lidt tilbehør til, dette indebærer en start og slut, glidere og hægtere. 

Hvid tilbehør til wave bånd med 8 cm gliderewave hægter hvidSort tilbehør til wave bånd med 8 cm glidereSort wave hægter

Ud over wave-båndet tilbyder vi yderligere også rynkebånd. Dette fås både i bred og smal, i sort og hvid. Rynkebånd har været her i mange generationer, og har været populært som gardinbånd i mange år. 

På billede her under ses hvordan et gardin der er syet med bred rynkebånd, ser ud. Det brede rynkebånd er specielt god til længere og større gardiner, hvor den bedre kan holde på gardinet. 

Selve båndet af det brede rynkebånd ser ud som på billede her under, og fås både i sort og hvid. 

Bred sort rynkebåndBred hvid rynkebånd

Ud over bred rynkebånd, tilbyder vi også smal rynkebånd. På billede her under ses hvordan et gardin syet med smal rynkebånd ser ud. Det smalle rynkebånd passer i højre grad til mindre gardiner. 

Selve båndet til det smalle rynkebånd ser ud som på billede her under, og fås i både sort og hvid.  

Sort rynkebåndHvid rynkebånd

Både ved det brede og det smalle rynkebånd skal man bruge hægter. Hægterne er dem man hænger gardinet op med, og fås både i sort og hvid, til almindelige gardiner, og til de ekstra tunge.

Hægter til almindelige gardiner

Hvide hægterSorte hægter

Hægter til tunge gardiner

Hvide hægter - gode til tunge gardiner

Alle båndene giver et super fint fald til gardinet, så det er bare at finde det der passer bedst ind til lige præcist ens hjem. Alle båndene er nemme at håndtere, og man kan sagtens selv sy med det. Så nu er det bare med at komme i gang med nål og tråd, og få kreativiteten til at blomster og vinduet udsmykket med nye flotte gardiner. 

God arbejdslyst. 

Båndene finder du under 'tilbehør' og i kategorien 'bånd' eller ved linket https://metervarer-shoppen.dk/collections/band.

Mvh 

Silje - Metervarer-Shoppen

Tilbage til blog