Hvilken gardinskinne skal man vælge?

Hvilken gardinskinne skal man vælge?

Når man skal ud og købe en ny gardinskinne kan det være svært helt at vide hvad det er man vælger imellem og hvad det er man skal tilkøbe. Jeg har derfor lavet denne guide om hvilke forskellige gardinskinner du kan vælge imellem her på hjemmesiden, samt det tilbehør man kan tilkøbe.  

Forskellige typer af gardinskinner 

Vi har mange mange forskellige typer gardinskinner. Det kan være svært at se forskellen og hvad de enkelte er gode til når man blot kigger på billederne. Du få derfor et overblik over de forskellige gardinskinner vi har her på hjemmesiden, samt hvilke fordele der er ved de enkelte. Fælles for dem alle er at de er lavet af aluminium og sendes direkte hjem til din privat adresse. Gardinskinnerne bestiller du desuden efter dine mål, så det passer lige ind i dit hjem også med buk, hvis dette er ønsket. 

Klassisk Gardinskinner 520

520 er den helt klassiske gardinskinne. Det er den gardinskinne vi har der fylder mindst og derfor er den god både til steder hvor det ønskes at gardinskinnen ikke skal fylde for meget, eller gøre for meget ud af sig. Dette betyder dog ikke at den i sig selv ikke er flot og dekorativ, ligesom det er vist på billede her under. 520 gardinskinnen fås i guld farve, sort, hvid, sølv og bronze. Denne gardinskinne kan desuden bære stof der vejer op til 10 kg. 

Se vores udvalg af 502 klassisk gardinskinne her 

Klassisk gardinskinner i Guld520 klassisk gardinskinne

Gardinskinne 2001

2001 er en flot gardinskinne med en flad, enkel og pæn overflade. Gardinstangen her gør lidt mere ud af sig end den klassiske, men er samtidig super enkel. Gardinskinnen her er super flot både på væg og i loft, hvor den kan bærer stof der vejer op til 10 kg. 2001 gardinskinnen fås i farverne sort, hvid, guld, sølv og bronze. Desuden er 2001 gardinskinnen en del af vores bæredygtige sortiment, hvor gardinskinnen er lavet af minimum 75% genadvent aluminium. 

Se vores udvalg af gardinskinner 2001

 2001 hvid gardinskinne syet med wavebånd2001 gardinskinne

Gardinstang 2005

2005 er en flot gardinstang med buet front, der giver gardinskinnen et mere eksklusiv look. Det er en robust gardinstangen, der kan bære stof der vejer op til 15 kg. 2005 gardinskinne er desuden den gardinstang der fås i flest farver, du kan nemlig vælge denne i de klassiske farver som hvid, sort men også i børstet stål, green leaf, antik messing, mørk grå, sandfarvet, brun, skifergrå, guld, sølv, super silver, off white og costal blue som ses på billede her under. 2005 gardinstang er desuden en del af vores bæredygtige sortiment, som du kan læse meget mere om i bunden af artiklen her. 

Se hele vores udvalg af 2005 gardinstang her

2005 gardinskinne i blå2005 gardinskinne

Gardinstang 5001 - God til rumdeling

5001 er en solid gardinstang, der er super god til gardiner der bruges som rumdeler. Gardinstangen her har et flot glat overflade der er ens fra begge sider, der gør den super flot at hænge i et rum hvor man kan se gardinskinnen fra flere sider. Gardinskinnen her kan klarer tunge gardiner der vejer op til 15 kg. Rumdeler gardinskinnen her fås i farverne sort, hvid og super silver. 

Se alle 5001 gardinskinnerne her

5001 gardinskinne super god til rumdeling5001 gardinskinne - klare op til 15 kg stof samt god til rumdeler

Gardinskinner med LED lys 

At købe en gardinskinne med LED-lys er en luksus. Gardiner er super flotte og med denne gardinskinne får de lov til at blive vist frem, ligesom de fortjener. Gardiner og lys sætter en hygge i et rum og her er kombinationen af de to bare perfekt. 

Vi tilbyder 2 forskellige gardinskinner med LED-lys, 1200 og 1100. Begge gardinskinner kan klare stof der vejer op til 15 kg.  

1200 gardinskinne med LED lys

1200 gardinskinnen med LED-lys er en kantet gardinskinne der fås i farverne hvid og super silver. 1200 gardinskinnen er desuden en del af vores bæredygtige gardinskinne kollektion som du kan læse mere om her under. 

1200 gardinskinne med LED-lys

1100 gardinstang med LED lys

1100 LED gardinskinnen har et rundt udtryk og fås i sort og hvid. Den er ligesom 1200 en luksuriøs gardinskinne, der for alvor sætter hyggen i rummet og som viser gardinerne frem ligesom de fortjener. 

1100 gardinskinne med LED lys

Bæredygtige gardinstænger

Bæredygtighed og genanvendelige produkter er ikke til at komme uden om i denne tid, og heldigvis. Vi tilbyder 3 bæredygtige gardinskinner, der alle er produceret af minimum 75% genanvendt aluminium. Vores bæredygtige gardinstænger er 2001, 2005 og 1200 som alle er etisk fremstillet og produceret med lav CO2 aftryk. Gardinskinnerne kan desuden genanvendes med minimalt materiale tab efter brug. 

Almindelig eller waveglidere?

Når man bestiller gardinskinner hos os er der 3 muligheder man kan vælge i forhold til glidere. Man kan vælge imellem almindelige glidere, 8 cm waveglidere eller 6 cm waveglidere. 

Almindelige glidere til gardinskinne

Almindelige glidere er enkelt stående glidere, hvor afstanden bestemmes af hvor bred hægterne er sat. Ser man eksempelvis på billede her under, er glidernes afstand derfor forskellige, og afhængig af hvordan gardinet hænger. Disse glidere bruges til gardiner der er syet med lægbånd eller rynkebånd, både det brede og den smalle rynkebånd. Når man bestiller gardinskinnerne kommer gliderne i en farve der macher til den gardinskinnens farve. 

Gardin med bred rynkebånd, og almindelige glidere

Wave glidere til gardinstænger

Waveglidere bruges, som navnet indikere, når gardinerne er syet med wavebånd. Wavegliderne giver det bølget look til wavegardinet. Wavebånd er et forholdsvis stiv gardinbånd, som sørger for at gardinet er lige hele vejen rundt i bølgerne. Wavegliderne sikre at wavegardinet bølger ens da gliderne er sammensat med en snor imellem, som er henholdsvis 8 eller 6 cm, alt efter hvad man vælger. 

Waveglidere med 6 cm er super gode til wave gardiner der skal hænge i mindre vinduer. Her bliver bølgerne ca. 12 cm, og det er derfor fint ved vinduskarme at bruge 6 cm wave glidere. Modsat giver de 8 cm waveglidere en større bølge og har man et gulv-til-loft vindue eller et større vindues parti er de 8 cm waveglidere at anbefale. 

Hvide waveglidere til gardiner syet med wavebånd

Komplette gardinskinner efter dine mål

Når man bestiller en gardinstang her, ligegyldigt hvilken af de forskellige typer, så bestiller man en komplet gardinskinne. Dette vil sige at man får gardinskinnen og de valgte glider. Man får stoppere, endekapsler og loftbeslag med. Alle vores gardinskinner er derfor i udgangspunkt til at hænge i loftet, men dette kan sagtne laves om til at hænge på vægen, her skal der bare tilkøbes vægbeslag. 

Tilkøb af vægbeslag og skjulere

Ønsker man at gardinskinnen skal hænge på vægen skal man tilkøbe vægbeslag til gardinskinnerne og eventuelt vægbeslags skjulere. Vi tilbyder vægbeslag til gardiner i 3, 5, 7, 9, 12, 14, 16, 19 og 24 cm. De fås i farverne hvid sølv og guld, men kan desuden suppleres med vægbeslagskjulere der fås i farverne grå, guld, hvid, off white, antracit grå, sort, brun, costal blue og green leaf. Så hvis du bestiller brune gardinskinner og ikke kan vælge dette til selve vægbeslagene  er det muligt at tilkøbe vægbeslagsskjuler i denne farve. 

 

God gardinskinne jagt - Du finder hele vores udvalg af gardinskinner her

Tilbage til blog