Oversigt over alt tilbehør til Wavegardiner

Oversigt over alt tilbehør til Wavegardiner

Skal du til at sy gardiner med wavebånd eller har du allerede et wavegardin, men mangler noget af alt tilbehøret hertil, så finder du her en oversigt over alt tilbehør der fås til wavegardiner samt en beskrivelse af hvad de bruges til. 

  • Wavebånd
  • Wave glidere
  • Gardinskinner til wavegardiner
  • Wave stoppere
  • Wavebøjler
  • Hægter til Wavegardiner
  • Tilbehør til gardinets bund

Orange gardiner med wavebånd

Tilbehør til gardiner syet med wavebånd

Wavegardiner er super flotte og meget moderne. De ses både i forretninger, modehuse, på messer, restauranter, hoteller og i mange hjem. Wavebåndet er også det mest populærere gardinbånd vi har her på shoppen, og det er selvfølgelig helt forståeligt. 

Der er meget tilbehør til wavegardiner og vi har derfor lavet en guide og oversigt over alt tilbehøret man kan vælge til gardiner med wavebånd.

Til syning af gardiner med wavebånd er det en del udregninger, når der kommer til stofforbruget. Vi har derfor lavet en specifik guide til udregninger til syning af wavegardiner. 

Læs guiden til udregninger til syning med wavebånd her.

Gardiner syet med gennemsigtig wavebånd og hvide wavehægter

Wavebånd til syning af loungegardiner

Helt centralt for wavegardiner er wavebåndet. Wavebåndet er et stift gardinbånd som sikre at wavegardiner hænger snorlige. Det er lavet af 100 % polyester, og fås i sort og transparent. Wavebåndet er 8 cm højt, og det købes pr meter her på shoppen. Når man skal sy wavebåndet på stoffet, syes det blot langs den øvre kant. Du skal derfor have nok wavebånd til at dække hele stoffets brede. Du skal derfor hvide før du bestiller, hvor mange meter gardinets bredde er. 

Find vores wavebånd her samt alt tilbehør

Gennemsigtig wavebånd til syning af gardinerSort wavebånd til syning af loungegardiner

Wave Glidere til gardinskinner

Wavegliderene er dem der sikre at gardinet bølger. Waveglidere er karaktiseret med en snor mellem hver glider, som blinder dem sammen. Det er dem der sikre at der er samme afstand mellem hver af bølgerne i gardinet, og dermed skaber denne bølgende effekt. 

Wavegliderne fås både i hvid og sort, og med 6 og 8 cm mellemrum. Mellemrummet bestemmer hvor stor bølgen i gardinet er, og det er derfor ved store vinduspartier eller som skillevæg i et rum at forttrække 8 cm waveglidere samt i almindelige vinduer til 6 cm waveglidere. Ved 6 cm waveglidere er der ca. 18 glidere pr meter og ved 8 cm glidre er der ca. 14 glidere pr meter.  

Gliderne fås desuden i en smal og en bred version, der er henholdsvis 0,5 og 1 cm bred. Så hvid du ønsker kun at købe gliderne men har en gardinskinne i forvejen, skal du måle op hvor bred skinnen som glideren skal kører i. Gliderne skal her bestilles i samme længde som gardinskinnen, så gardinet kommer til at dække hele området.

Køb 6 og 8 cm glidere i sort og hvid her

Wave glidere til gardinskinner med loungegardinerHvide smalle waveglidere til gardiner syet med wavebånd

Gardinstang til gardiner med wavebånd

Hvis man ikke i forvejen har en gardinskinne eller hvis man ønsker en ny, så er det muligt at købe en af vores mange gardinstænger. Alle gardinskinnerne på shoppen her fås med glidere til wavegardiner. 

Når du skal vælge gardinskinne, er der flere faktorer der kan spilde ind. Der er selvfølgelig designet og farven, som er det man tænker over ved første øjekast. Man skal dog være opmærksom hvis man skal have tunge gardiner, da der er forskel på hvor mange kg de forskellige gardinskinner kan klarer. Men er det blot et almindeligt gardin, kan du frit vælge imellem alle vores modeller. 

Alle vores gardinskinner er komplette med alt du skal bruge for at loft montere gardinskinnerne. Ønsker du at dine gardinskinner skal hænge på vægen, kan der tilkøbes vægbeslag i 3, 5, 7, 9, 12, 14, 16, 19, 24 cm, samt vægbeslagsskjulere i et utal af farver. 

Se vores udvalg af gardinstænger her 

Wave gardiner og hvid gardinskinne med waveglidere

 Wave Stopper til gardinskinner

 Wavestoppere er små edderkop formet plast dimser, som har til formål at sikre at gardinet sidder hvor det skal. Wavebåndet er et meget stift bånd, og dette gør at den sidste bue i gardinet, i nogen tilfælde vil skubbe sig ud på gardinstangern, når man vil placere det samlet i en side. For at sikre at gardinet stopper der hvor man ønsker det, kan man bruge en wavestopper. 

Wave stopperen placeres på den sidste glider i gardinskinnen, før man hægter gardinet på. Wavestoppere kan sagtens bruges til gardiner med andre typer bånd, de brugst blot oftest i forbindelse med wavegardiner. Wavestopperen fås både i sort og hvid, og fungere både til de brede og smalle banede gardinstænger. 

Køb wavestopperne her

Wave stopper - Gardintilbehør til wavegardinerGardintilbehør - Wavestoppere

Wavebøjle til førestang og flotte afslutninger på gardiner

Wavebøjlen kan bruges til at afstive gardinets hjørne og til at sætte en førerstang i gardinet. 

Nogen gange kan et gardins ende hænge lidt ned af ved afslutningen. Dette kan skyldes at det sidste stykke ikke hænger i nogen glidere der holder det flot og lige oppe. Dette kan dog afhjælpes med en wavebøjle. Wavebøjlen hægtes fast i gardinets ende, med en hægt i hver side. Wabebøjlens midte fungere nu som hægt som sættes op i den sidst glider. På denne måde har man afstivnet gardinets ende, og sikret det flotteste resultat. 

På wavebøjlens midte, lige under der hvor den er hægtet fast til gardinskinnens glidere, er er et hul som bruges til førestang. Når man skal have nye gardiner kan det være en god ide at have en førerstang til gardinet. Med en førerstang behøver man ikke at tage fat i stoffet på gardinet, når det skal trækkes til og fra.  Dette kan være godt både for at sikre sig imod fedtet finger på stoffet og for at sikre at man ikke river i gardinet når det trækkes fra og til. 

Wavebøjlen fås både i sort og hvid og sælges pr stk. Find wavebøjlen her

Wavebøjle til førestang i gardiner samt flotte afslutningerWavebøjler i hvid til gardiner med wavebåndSort Wavebøjle til gardiner syet med wavebånd

Wavehægter til loungegardiner 

Hægterne er helt uundværlige når det kommer er til gardiner, det er nemlig dem der forbinder gardinet og gliderne i gardinskinnen. Hos os fås de både i sort og hvid, og vi sælger dem pr stk, så du får det antal du har brug for. 

Se alle vores hægter her 

Røde wavegardiner med hvide wavehægter på 520 hvid gardinskinne

Gardinets bund

Når du skal til at sy dit gardin, er bunden også en vigtig faktor at tage højde for. Hvilken bund du skal have i dit gardin afhænger både af hvilket stof du har, og hvad du godt kan lide. Du skal sy det med almindelige bundsøm og med zink i bunden. 

Almindelige bundsøm kan du sy med enden stikkesting, for at sikre holdbarheden ved meget brug, eller blindsting, for at sikre en flot afslutning ved gardiner der mest hænger til pynt. Til denne type afslutning er det desuden muligt at indsy en stålknap i hvert hjørne af gardinet, for at give det lidt tyngde og sikre nogen flotte hjørner der ligger flot ned langs kanten.

Ønsker man at hele bunden skal have vægt i, er det muligt at sy et zink-bånd ind langs hele bunden. Zinkbåndet giver desuden en flot afslutning på gardinet, og er super måde at sikre at gardinernes stof trækkes flot og lige ned. Det bruges ofte foran vinduer med eksempelvis terrasse dør, men også i vindueskarme og andre steder er vægtbåndet en super flot måde af afslutte sit gardin på. 

 Gardin syet med almindelige bundsømGardinbund syet med vægtbånd

God sy lyst - Silje

Tilbage til blog