Udregning af stof til syning af gardiner

Udregning af stof til syning af gardiner

Når du skal i gang med et at et gardin eller skal til at bestiller metervarer til syning hos os, skal du være opmærksom på at bestille nok stof. Et gardin kan syes med forskellige toppe, og alt efter hvilken top du ønsker, skal du gange gardinstangens brede op, for at finde hvor mange meter stof der skal til i bredden. Du finder derfor på denne side, en guide til udregning af stofforbrug i bredden til dit gardin. 

Udregning af stof til syning af gardiner på dansk systue

Stofforbrug til gardiner syet med wavebånd

Wavebånd er et super flot gardinbånd, der giver et bølget look i dit gardin. Når du skal til at sy et gardin med wavebånd eller bestille syning hos os, skal du huske at lægge stof til, så der er nok til bølgerne. Vi siger at ved et wavegardin, skal gardinstangens bredde ganges med 2,3 for at sikre at der er nok stof, til at gardinet kan dække hele gardinstangen, med de flotte bølger. 

Eksempler på udregninger af stofbredden til gardiner med wavebånd

1 meters gardinskinne = Gardinets bredde skal minimum være 2,3 meter. Her skal der af stof der måler 140 cm i bredden, købes 2 baner stof for at gardinet dækker hele gardinskinnen. Ved syning hos os, syr vi gardinet i hele baner, og derfor vil du få et gardin med en bredde på 280 cm. 

2 meters gardinskinne = Gardinets bredde skal minimum være 4,6 meter. Vær her opmærksom på stoffets bredde fx ved stof metervarer der er 140 cm bred vil man være nød til at købe 4 gange stoffets bredde for at kunne dække minimums bredden. Når du får syet hos os, syr systuen i hele eller halve baner. Det vil sige at i dette tilfælde vil der blive syet 3.5 bane stof sammen, som giver gardinet en bredde på 490 cm. 

Når du skal udregne stofforbruget i højden, skal du lægge 25 cm til, ved syning af wavegardiner med bundsøm samt 20 cm ved zink / vægtbånd. 

 Hvide gardiner syet med wavebånd

Stofforbrug til gardiner syet med rynkebånd

Når du skal sy gardiner med rynkebånd, eller købe syning hos os, så skal du til gardiner med smal rynke bånd lægge 20 cm til i højden ved gardiner syet med bundsøm, samt 15 cm til i højden til gardiner med tyngdebånd. Ved gardiner syet med bred rynkebånd skal der tillægges 25 cm i højden ved syning med bundsøm, samt 20 cm ved syning med zink-bånd i bunden. 

For at regne stofforbruget ud i bredden, skal man med syning af rynkebånd, bred som smal, gange gardinstangens bredde med 2, for at få minimums bredden på dit gardin. 

Eksempler på udregning af gardinets bredde ved syning af gardiner med rynkebånd 

1 meters gardinskinne = gardinbredde på 2 meter. Ved stof metervarer der måler 140 cm i bredden, skal der derfor købes 2 baner for at dække minimums bredden 

 

Stofforbrug til gardiner syet med læg 

Når du skal sy gardiner eller have syet gardiner hos os med læg, skal du til gardinets højde lægge 25 cm til ved læg-gardiner syet med bundsøm, samt 20 cm til læg-gardiner syet med vægtbånd. For at udregne stof bredden på dit gardin skal du som hovedregel, gange gardinstangens bredde med 2,5. Dette glæder både for gardiner med lægsbånd og gardiner med håndfaste læg.

Eksempel på udregning af gardinets bredde ved gardiner med læg

1 meters gardinskinne = gardinbredde på minimum 2,5 meter.

Er gardinstoffet 140 cm  skal der her købes 2 gange stoffets bredde. Ved samsyningen af 2 bredder, vil der her blive en bredde på 280 cm, hvilket også er super fint til gardiner syet med lægsbånd. 

Stofforbrug til gardiner syet med stigebånd 

Når du skal sy gardiner med stigebånd, eller have syet gardiner hos os med stigebånd, skal du til gardinets højde tillægge 20 cm ved syning med almindelige bundsøm, samt 15 cm ved syning med vægtbånd. For at udregne stofforbruget i bredden, skal du gange gardinstangens bredde med 2, for at få stofbredden på dit gardin. 

Eksempel på udregning af stofforbrug i bredden ved gardiner syet med stigebånd

1 meters gardinstang = gardinbredde på minimum 2 meter  

Ved køb af gardinstof der måler 140 cm i bredden, skal der her købes 2 baner stof, der i alt kommer til at måle 2,8 meter - Man kan her vælge at sy 1,5 bane stof sammen, så gardinets bredde måler 210 cm i stedet for 280 cm som den vil få ved samsyningen af 2 baner. 

Stofforbrug til gardiner syet med sejlringe / kovser

Har du et gardin vi skal sætte kovser i eller skal du have syet et gardin hos os med kovser, så skal du til stofhøjden tillægge 30 cm hvis gardinet skal syes med bundsøm, samt 25 cm hvis det skal syes med zink-bånd. Til gardinets bredde, skal der minimum bruge 2 gange gardinstangens bredde, for at sikre at gardinet dækker hele gardinstangen. Dette gælder både for 10, 25 og 40 mm kovser.

Eksempler på udregning af stofbredden til gardiner med kovser

Ved 1 meters gardinskinne = minimum 2 meters gardin. 

Ved et gardinstof der måler 140 cm i bredden, vil der her skulle købes 2 baner stof. 

 

Stofforbrug til gardiner syet med wienerlæg 

Skal du have syet gardiner med wienerlæg hos os, så skal du til højden lægge 30 cm til, hvis gardinet skal syes med bundsøm, samt 25 cm hvis gardinet skal syes med vægtbånd. Når du skal udregne gardinets bredde, skal der bruges stof der er 3 gange gardinstangens bredde for at gardinet dækker hele gardinstangen. 

Eksempler på udregning af stofbredden på gardiner med wienerlæg

1 meters gardinskinne = minimim 3 meter stof i bredden for at dække hele stangen. 

Her vil der ved gardinstof der måler 140 cm i bredden, skulle købes 3 baner stof, for at der er nok til at dække hele gardinstangen. 

Gardin syet med wienerlæg

Stofforbrug til liftgardiner 

Skal du have syet lift gardiner, skal du tillægge 20 cm i højden samt 15 cm i bredden til målene på dit liftgardin. 

 Stofforbrug til liftgardiner

Mvh Silje 

Tilbage til blog